ponedeljek, 3. februar 2014

... tube

Takoj seveda vsi pomislimo na YouTube. Seveda pa so še druge spletne strani, ki imajo končnico ...tube. Ena izmed njih je tudi TeacherTube. Bolj podrobno pa bom vseeno opisala YouTube. YouTube je socialno omrežje za objavljanje video posnetkov. Te posnetke si lahko ogledamo ali pa si jih tudi prenesemo na svoje računalnike. Svoje videe lahko naložimo samo v primeru, da se registriramo, to pa lahko storimo popolnoma zastonj in to kar prek svojega Google računa. Poleg "navadnih smrtnikov" pa na youtube objavljajo posnetke tudi nekatere televizijske hiše, kot sta CBS in BBC. Posnetke, ki so objavljeni, lahko tudi delimo na drugih družabnih omrežjih, lahko pa jih le komentiramo in s tem morda omogočimo avtorjem napredovanje v oblikovanju in razvijanju domišljije.
Na youtubu najdemo res že karkoli želimo. Od tega, kako se zaveže kravata, do tega, kako se uporablja kakšen program. Večkrat pa se gor najdejo tudi posnetki, ki prikazujejo kakršnokoli nasilje, katere pa lahko prijavimo, da jih odstranijo.
Ko objavimo svoj posnetek, ga lahko tudi urejamo: določimo, kdo vse lahko vidi naš posnetek, mu uredimo opis, naslov, dodamo oznake, da bodo lažje najdeni. Nastavljamo lahko tudi svetlost, kontrast, nsičenost in barvno temperaturo posnetka, lahko ga skrajšamo, upočasnimo ter sukamo. Videu lahko dodamo razne filtre in posebne učinke. Poleg tega mu lahko tudi dodajamo zvoke - različne glasbe, ki so nam na voljo na YouTube-u. Navsezadnje pa lahko našemu objavljenemu videu dodajamo tudi pripise in napise, kot npr. podnapise. Svoj filmček lahko tako praktično ustvarimo kar na YouTube-u.
Na YouTube sem objavila "Zajem zaslona" - Kako ustvariti diagram poteka s pomočjo programa XMind.

Nekaj posnetkov z YouTube-a in TeacherTube-a:
O diagramih poteka
Primer sledenja diagramu poteka
Oblika oblačkov diagrama na primeru
Kako najti določene stavke prikazano z diagramom poteka
Prikaz programa Raptor
Oblikovanje diagrama poteka s programom MS Word

 Video "O diagramih poteka" sem uporabila tudi pri izdelavi lekcije Diagrami poteka na spletni strani EdTed.

Ni komentarjev:

Objavite komentar